Huolehdi hyvästä ilmanlaadusta nuoren kesätyöpaikalla

Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret alkavat kilpailla keskenään parhaista kesätyöpaikoista, eikä sovi unohtaa, kuinka arvokkaita nämä ensimmäiset työkokemukset nuorille ovat! Yksi seikka, jota ei kuitenkaan aina muisteta hoitaa aivan parhaalla mahdollisella tavalla, on kesätyöpaikan hyvä ilmanlaatu. Hyvä ilmanlaatu on kuitenkin erittäin tärkeä viihtyvyystekijä, jota ei kannata laiminlyödä! Laadukkaalla ilmanpuhdistimella pääsee onneksi jo pitkälle!

Millaisia ominaisuuksia on hyvällä ilmanpuhdistimella?

Hyvä ilmanpuhdistin puhdistaa nimensä mukaisesti ilmasta siinä leviäviä hiukkasia, kuten pölyä ja siitepölyä. Erityisesti sisätiloissa työskentelevät allergiset nuoret hyötyvät siitä, että heidän työpaikallaan on huolehdittu hyvästä ilmanpuhdistuksesta. Ilmanpuhdistin hyödyttää kuitenkin myös sellaisia nuoria, jotka eivät ole allergisia. Onkin tärkeää viettää muutama hetki erilaisia ilmanpuhdistinmalleja vertaillen, jotta työpaikalle löytyy se kaikista paras ilmanpuhdistin varmistamaan hyviä työskentelyolosuhteita.

Jotta ilmanpuhdistin onnistuisi tehtävässään mahdollisimman hyvin, tulee siinä olla laadukkaat suodattimet. Tehokkuus, hiljaisuus, mahdollisimman suuri kapasiteetti sekä laadukas hajusuodatin ovat hyvän ilmanpuhdistimen ominaisuuksia. Parhaimmillaan ilmanpuhdistin toimii tehokkaasti ja vaikuttavasti täysin automaattisessa tilassa, jossa se reagoi ympäristössä tapahtuviin muutoksiin nopealla otteella. Kiinnitä valinnassa huomiota myös työskentelytilojen kokoon sekä laitteen hinta-laatusuhteeseen.

Osa ilmanpuhdistimista yhdistää samassa laitteessa useita erilaisia toimintoja, kuten ilmanpuhdistuksen, jäähdytyksen sekä kostutuksen. Joissakin tapauksissa tarvitaan erityisesti hyviä kostutusmahdollisuuksia, jolloin tällainen laite voi tulla tarpeeseen sen pystyessä hoitamaan kolmen laitteen tehtävät.

Tutustu laitteen suosituksiin

Hyvä ilmanpuhdistin on voinut saada suosituksen joltakin vaikuttavalta taholta. Esimerkiksi Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on voinut suositella hyvää ilmanpuhdistinta. Tutustu mahdollisuuksien mukaan myös laitteen aitojen käyttäjien aitoihin käyttökokemuksiin, sillä niiden avulla selviää, kuinka laite on toiminut aidoissa tilanteissa, ja saat osviittaa siitä, toimisiko laite myös sinun käyttötarkoituksessasi optimaalisella tavalla.

8 Mar 2024